BARCELONA

Programa

9-11 DE JUNY
Avançament de

programació

Més de 30 espectacles de teatre, dansa, música i poesia durant 3 dies al recinte Fabra i Coats. Aquí anirem actualitzant el programa cada setmana per apropar-te la crème de la crème de les arts escèniques i la salut mental.
PROGRAMA

  • Divendres, 9 de juny
  • Dissabte, 10 de juny
  • Diumenge, 11 de juny
Divendres, 9 de juny
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/together-alone-foto-vojtech-brtnicky-2-160x160.jpeg
YANA REUTOVA DANCE

TOGETHER ALONE

Programació escolar
10.30h | ESPAI 0, RECINTE FABRA I COATS

Txornomorsk, Odessa, Lviv, Kriví Rih, Zaporíjia… ciutats d’Ucraïna que cinc ballarines van deixar enrere en cerca de seguretat i calma després de viure la guerra al seu país. Les seves històries són diferents, però tenen una cosa en comú: totes van marxar d’un territori ocupat i estan confrontades diàriament amb els traumes, les incerteses i la por que comporta ser una persona refugiada a un país diferent. La dansa cura, i en aquest cas més que mai.

* Diàleg postfunció, acompanyat per una psicòloga, entre els i les joves assistents i la companyia.


https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/B9733610496Z.1_20230302184154_000GKQMAVFHH.2-0-160x160.jpg
COMPAGNIE QUANTA

CAFÉ POUBELLE

12 h | ESPAI BOTA. RECINTE FABRA I COATS

Matí d’Arts Escèniques i Salut Mental, dedicat a la temàtica de la Inserció Laboral en l’àmbit de la cultura i les arts.  Inclou l’espectacle “CAFÉ POUBELLE”,  de la companyia francesa QUANTA,  i un col.loqui posterior en el que es parlarà de diferents experiències i models a nivell local i internacional.


Inscripció gratuïta

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_3818-160x160.jpg
INAUGURACIÓ

LO CEREBRO!

20.30h | PLAÇA DE LA XEMENEIA. RECINTE FABRA I COATS

Teatro de Pacotilla, Fito Conesa, Col·lectiu Estampa, Cía. Silvia Batet, Pensativos en equilibrio, SomSonors (Laura Llaneli + Efectos Secundarios), és a dir, música, dansa, creació audiovisual, teatre musical, intel·ligència artificial… un tríptic escènic eclèctic que ens farà perdre el fil, trobar-lo, tornar-lo a perdre un altre cop i retrobar-lo, tot amb la intenció d’embolicar-nos a tal punt que no puguem marxar de la Fabra i Coats fins que no acabi la novena edició de l’Altre Festival.


Inscripció gratuïta
Dissabte, 10 de juny
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/Laltre-Festival-085-min-160x160.jpg
Matí familiar de dansa, joc, música i creació

enFILant EMOCIONS

10:30h | L’ALTRA CARPA (RECINTE FABRA I COATS)

El dissabte 10 de juny de 10.30 a 13.30h descobrirem com la dansa, la música i les arts desperten emocions col·lectives. L’Altre Festival, la companyia Yana Reutova Dance (Ucraïna),  l’Associació Djerelo i el programa de Patis Oberts de l’Ajuntament de Barcelona conviden a famílies, nens i nenes de totes les edats a entrar al món de la Cançó del Bosc de personatges de la mitología ucraïnesa, en el qual compartirem els nostres imaginaris i cultures. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

10 червня 2023 року з 10:30 до 13:30 ми дізнаємося, як танець, музика та мистецтво пробуджують спільні позитивні емоції. Адреса заходу: Fabra i Coats (C/ Sant Adrià 20, Barcelona, спортивний майданчик l’Institut Vapor de Fil). Фестиваль L’Altre, Танцювальна10 компанія «Яни Реутової» (Україна) та Українська Асоціація «Джерело» (Барселона) запрошують сім’ї з дітьми будь-якого віку потрапити в ліс персонажів української міфології, де ми поділимося нашою уявою та культурою.

Inscripció gratuïta


https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/IMG_044-160x160.jpg
Funció combinada: CIA PERE IV / ALES TEATRE

LA IMPORTANCIA DE LLAMARSE ERNESTO / FELICITÀ

10:45h | ESPAI BOTA 1. RECINTE FABRA I COATS

En Jack i l’Algernon tenen una doble vida. El primer s’ha inventat un germà anomenat Ernest per escapar-se a la ciutat quan està en el camp. El segon, un amic amb molt poca salut, en Bunbury, que ha d’anar a visitar-lo quan es posa malalt. Un dia l’Algernon, aprofitant que en Jack està a la ciutat, decideix fer-se passar per l’Ernest, el germà d’en Jack… La importancia de llamarse Ernesto

Felicità recapacita sobre què és la felicitat: què és allò que ens venen i quina part volem creure’ns. Aquest és l’argument sobre el qual gira l’espectacle que plantegen uns joves adolescents dalt de l’escenari on volen fer reflexionar l’audiència.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_028-160x160.jpg
DESCABELLADAS

DESCABELLADAS

11:30h | FABRA 2. RECINTE FABRA I COATS

Dues visions sobre el món interior de les dones, des de la perspectiva de quatre dones i la reconciliació amb el seu trastorn, depressió o discapacitat.

Part I: SOROLL BLANC

Part II: COLOMS A LES GOLFES


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_002-160x160.jpg
F. COMBINADA: HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU / EL CLUB DE LA LUCHA EMOCIONAL

BIENVENIDOS AL MUSEO / FELIZ VIDA

12:30h | FABRA 1. RECINTE FABRA I COATS

Bienvenidos al museo és un espectacle que ens convida a viatjar amb el grup i amb els seus imaginaris personals. Quina obra d’art t’agrada i per què? A partir d’aquesta premissa el grup ha creat una posada en escena basada en diferents obres pictòriques i escultòriques. En una recerca sobre els gustos, les preferències, la memòria, el record i la identificació, les persones preparen el seu relat.

L’espectacle Feliz vida reflexiona sobre la vida d’una persona de cinquanta-set anys, amb diagnòstic de malaltia mental, que decideix afrontar el moment de «partir» recordant els bons moments que ha pogut experimentar al llarg de la seva existència.


ENTRADES


https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG-1408-1-160x160.jpg
COMPAÑÍA DE TEATRO BELLISSENS

RUTA 80

13 h | ESPAI BOTA 2. RECINTE FABRA I COATS

Vine a reviure els teus records a través dels hits musicals que continuen sonant durant les nits de festa.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/IMG_035-160x160.jpg
MIRACLE TEATRE

LA DESPEDIDA

13:45 h | FABRA 2. RECINTE FABRA I COATS

Els personatges d’un dels programes televisius amb més audiència dels darrers anys són informats d’un canvi inesperat. La incertesa de què passarà amb el seu futur, genera situacions i provoca sentiments diversos. Una nova etapa està en camí. Pot un comiat convertir-se en un nou inici?


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/IMG_024-160x160.jpg
CORAL ROSELLES

PÈTALS

16 h | L’ALTRA CARPA. RECINTE FABRA I COATS

La Coral Roselles és un grup de cant amb més d’un any de trajectòria que té com a característiques principals la seva diversitat musical i la unió com a comunitat de cantaires. Inspirades en les roselles, la coral busca ser una veu vibrant i plena de vida, i portar alegria a través de les seves interpretacions de diferents estils i èpoques.

* Activitat gratuïta


https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2022/02/MG_5479-160x160.jpg
ESPAI RADIOFÒNIC

GIGANTES Y MOLINOS, LA TARANTELA, RADIOFÒNICS, PATI INTERIOR I BRICURA

16:45 h | L’ALTRA CARPA. RECINTE FABRA I COATS

Un programa de ràdio en viu i en directe on s’entrellacen reportatges, històries i vivències, entrevistes, preguntes i respostes, riures i sintonies. Un espai de reflexió i música on la ràdio serà la protagonista i en Marcel Escolano (Los Galindos) l’amfitrió radiofònic!

* Activitat gratuïta


https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/3_AMAIUR_LULUAGA_47-160x160.jpg
YANA REUTOVA DANCE / GRUP DE DANSA DR. PI I MOLIST / CÍA. AMAIUR LULUAGA

TEMPS DE DANSA I.
TOGETHER ALONE / DE (SIN) FORMACIÓN / J-AhO!

18.30h | PLAÇA DE LA XEMENEIA. RECINTE FABRA I COATS

Together alone… Txornomorsk, Odessa, Lviv, Kriví Rih, Zaporíjia… ciutats d’Ucraïna que cinc ballarines van deixar enrere en cerca de seguretat i calma després de viure la guerra al seu país. La dansa cura, i en aquest cas més que mai.

DE (SIN) INFORMACIÓN convida el públic a reflexionar sobre la sobresaturació d’informació i el seu impacte a les nostres vides. Els i les ballarines exploren com la sobreestimulació pot afectar la nostra percepció del món i la nostra capacitat per connectar-nos amb altres persones, mostrant com ens pot formar i deformar, i com tenim la capacitat de trobar equilibri en un món cada vegada més saturat d’estímuls.

J-AhO! és una peça de dansa que sorgeix d’una reflexió sobre el límit entre el seny i la bogeria, i s’ha creat conjuntament amb persones que han viscut o viuen algun tipus de trastorn mental, buscant experiències reals que aportin veracitat.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/Koshas-III-160x160.jpeg
YANA REUTOVA DANCE / DANSA SOCIAL D’ESSENCIALS / COL·LECTIU #H2O / COMPANYIA DSE

TEMPS DE DANSA II.
TOGETHER ALONE / DE RIU I DE TERRA / KOSHAS / EXCEPCIONALS

18.30h | PLAÇA DE LA XEMENEIA. RECINTE FABRA I COATS

Together alone… Txornomorsk, Odessa, Lviv, Kriví Rih, Zaporíjia… ciutats d’Ucraïna que cinc ballarines van deixar enrere en cerca de seguretat i calma després de viure la guerra al seu país. La dansa cura, i en aquest cas més que mai.

De riu i de terra és un espectacle de sensibilització que ens convida a vibrar de Vida, obrir la mirada, escoltar-nos i trencar amb els estigmes. Del riu som moviment, l’energia que flueix i ens mou per dintre; i de la terra, allò que ens arrela al moment present i ens permet dansar.

Koshas indaga sobre els lligams, la manipulació, el despertar, la consciència, treballant amb el cos des de la part física, però també com a recipient de la part emocional.

Excepcionals neix amb l’íntima intenció de portar el sol a l’ombra, de despullar d’espontaneïtat el públic, de banyar de singularitat i meravella.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/20230120_8739-160x160.jpg
YANA REUTOVA DANCE / SÒNIA GÓMEZ I ENCARNI ESPALLARGAS

TEMPS DE DANSA III.
TOGETHER ALONE / CALIDOSCÒPICA

18.30h | PLAÇA DE LA XEMENEIA. RECINTE FABRA I COATS

Together alone…Txornomorsk, Odessa, Lviv, Kriví Rih, Zaporíjia… ciutats d’Ucraïna que cinc ballarines van deixar enrere en cerca de seguretat i calma després de viure la guerra al seu país. La dansa cura, i en aquest cas més que mai.

Calidoscòpica és una invitació de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez a Encarni Espallargas. El projecte de recerca gira entorn de les vivències d’ambdues performers, tenint en compte la salut, la creativitat i el benestar.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/06/IMG-20230605-WA0008-1-160x160.jpg
DJ LABEL i el DJ AVELLANEDA

L’ALTRA FESTA

20h | L’ALTRA CARPA. RECINTE FABRA I COATS

Vine a escoltar música i ballar amb el DJ LABEL i el DJ AVELLANEDA. Presentaran una sessió on mostren les seves últimes recerques musicals de músiques del món barrejades amb l’electrònica més vanguardista. La diversió i el gust musical són la seva prioritat.

* Activitat gratuïta.


Diumenge, 11 de juny
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_020-160x160.jpg
LABORATORI ESCÈNIC BEMEN-3

LÁGRIMAS

11 h | FABRA 1. RECINTE FABRA I COATS

Lágrimas és un no lloc, és el no lloc on van aquelles que no tenen una llar. Per això Lágrimas sovint es converteix en una llar-no lloc. Per a aquelles que no haurien de ser allà, però que estan i romanen, absents però visibles. Lágrimas és un crit ofegat que rellisca sobre la nostra galta. És, potser, un intent per ser-hi, allà on ningú hi és. Lágrimas no s’esgota mai. És un continu divagar per cossos. És etern.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/Presencia-160x160.jpg
ASSOCIACIÓ SOCIOCULTURAL MATISSOS

PRESÈNCIA

11:15h i 17:30h| ESPAI 0. RECINTE FABRA I COATS

Presència ens ajuda a visibilitzar-nos, a reconèixer les nostres emocions en els altres a través del poder de les imatges, a trencar estigmes, a bastir ponts i a sentir les emocions alienes com a pròpies. Fem servir la fotografia i el seu llenguatge universal com a nexe d’unió entre les persones. Les certeses no existeixen —com tampoc a la mateixa essència de la vida— i, per tant, és possible que no estiguem tan sols com ens sentim en moltes ocasions.

*Activitat gratuïtahttps://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/IMG_034-160x160.jpg
CIA KALIDOSCOPI

VIDAS CON HISTORIA

12h| L’ALTRA CARPA. RECINTE FABRA I COATS

En un món en descomposició, abatut per l’ansietat consumista, encara hi ha persones que se senten lliures i felices. No importa com sigui la teva etiqueta —homosexual, prostituta, malalt mental—, totes volem ser protagonistes de les nostres vides, que no ens afecti l’estigma. Aquí també entren els diners: les necessitats bàsiques s’han de cobrir, però és que també hi ha altres necessitats consumistes que et poden portar a l’estafa… Tot això es desenvolupa en un ambient familiar en l’època de Nadal.

*Espectacle itinerant pel recinte Fabra i Coats

**Activitat gratuïtahttps://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/IMG_007-160x160.jpg
F. combinada CIA NURO / AKESTA COMPANYIA

LA NOSTRA PARTIDA / LA VIDA ÉS UNA FESTA!?

12.00h | FABRA 2. RECINTE FABRA I COATS

La nostra partida és un espectacle d’un grup de participants en un taller de teatre que està preparant un muntatge sobre l’obra Final de partida de Samuel Beckett. Treballant les escenes d’aquest text tan icònic i enigmàtic, les seves intèrprets comencen a detectar similituds i analogies entre les situacions que planteja l’obra i les seves pròpies vides.

A l’espectacle La vida és una festa!?, AKesTa Companyia farà un recorregut per les cançons de la seva vida mentre reflexiona sobre el paral·lelisme que existeix entre els gèneres musicals i les diferents etapes de la vida.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_040-160x160.jpg
DES-CONCIERTO

FOLIE NAVIE

12.30h | ESPAI BOTA 2. RECINTE FABRA I COATS

Folie Navie és un viatge simbòlic, artístic, pictòric i radiofònic al voltant de la bogeria. Gossos ganduls, comtes empastillats o cantants d’òpera es troben i es perden en històries determinades i configurades des de diferents concepcions i realitats.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/Teatro-Forever-7-160x160.jpg
TEATRO FOREVER

PELOS DE PUNTA

13.30h | FABRA 1. RECINTE FABRA I COATS

El nou centre de dia serà l’escenari on plantejar-nos què ens posa els pèls de punta, què ens fa temor o ens esgarrifa, per a així poder-li fer front. Però els pèls també se’ns posen de punta davant d’una emoció agradable i intensa. Són les dues cares de la mateixa moneda. Així que… quin punt de vista tries quan obres els ulls?


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/IMG_005-160x160.jpg
LA TRIFULGA DELS FÚTILS

L’ARCA

16h | ESPAI BOTA 2. RECINTE FABRA I COATS

Quatre persones es desperten en una nau espacial i no recorden res. A través de les històries que van llegint en un llibre van recobrant la memòria fins a saber qui són i d’on venen.


ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/MG_9332-160x160.jpg
BROTS

EUCARISTIA

17h | FABRA 2. RECINTE FABRA I COATS

Eucaristia es planteja com un ritual culinari que barreja creences i estereotips, en un intent de salvació des de l’angoixa, un crit eixordador que vol travessar les persones que miren des de l’ombra. Una oda a la lluita contra l’estigma i un cant a la injustícia del tracte que la societat profereix a les persones amb sofriment mental.

ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/04/DSC_8490-2-160x160.jpg
DONES DIVERSES / COMPANYIA TEATRE DEL SÍ / SOMSÓ BATUCADA

DONES I SALUT MENTAL

18.30h | FABRA 1. RECINTE FABRA I COATS

Currículum d’etiquetes és la història d’una dona qualsevol. Una dona etiquetada com a boja pel fet de sofrir patiment mental. Una dona etiquetada com a histèrica, bruixa, puta, ximple, inútil…

La infinitat de veure’ns serem dones que, a través de la bellesa poètica sostinguda pel llenguatge teatral del Teatre del Sí, representarem una peça teatral col·lectiva a partir de les nostres vivències personals.

Somsò Batucada és una batucada transfeminista i autogestionada del barri del Poble-sec de Barcelona. Nascuda fa set anys, Somsò sorgeix de la necessitat d’algunes dones i altres identitats per trobar i crear un espai segur on créixer a l’àmbit musical, personal i grupal. Ens mou la música, la transformació social i la lluita per erradicar les desigualtats de gènere. A ballaaaaaaaaaaaaar, eh!

* La sessió inclou un diàleg post-funció amb les creadores sobre la temàtica tractada.

ENTRADES

https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/DSCF5398-160x160.jpg
TEATRO – ESTUDIO DESDE EL ALMA

EN VÍSPERAS DE LA PRIMAVERA

19h | ESPAI BOTA 2. RECINTE FABRA I COATS

En vísperas de la primavera pretén mostrar la realitat darrera dels anuncis televisius i de la premsa, exposant el sentiment en situacions particulars durant la invasió, despullant l’ànima ucraïnesa amb cants, paraules i accions. És una creació que es basa en fets reals, vides, dolors i pèrdues de gent senzilla i concreta, supervivents d’aquest holocaust. És un tribut a Ucraïna, el seu poble, la seva cultura, els seus cants, les seves heroïnes i la seva gent. És una súplica de PAU.

Це театральний монтаж, певною мірою перформативний, який має на меті відкрити завісу за телевізійною та пресовою рекламою, показуючи почуття в окремих ситуаціях під час вторгнення, розкриваючи українську душу піснями, словами та діями. Це творіння, в основі якого – реальні події, життя, біль і втрати простих і конкретних людей, які пережили цей Голокост. Це данина Україні, її народу, її культурі, її пісням, її героям і її народу. Це благання про МИР.


ENTRADES