El Grupo Pendurados, conformat per alumnes de l’Escola de Teatre i Música d’Unicamp, Brasil, presenta l’espectacle Efeito Colateral, creat a través d’una metodologia de teatre col·laboratiu. Què és real? Com abraçar una realitat diferent de la nostra? Després de l’espectacle, l’actriu i creadora escènica Marta Montiel moderarà una reflexió col·lectiva, proposant com a punt de partida l’ètica de la interpretació en la representació escènica de persones amb patiment emocional greu.
Balkan Paradise Orchestra neix l’any 2015 als carrers de Barcelona. Les seves composicions barregen diversos ritmes i tradicions del món, obtenint com a resultat una música eclèctica i festiva. Té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria i ganes de ballar a cada racó de món.
El GGGG group neix el mateix any que les Balkan Paradise Orchestra i l’Altre Festival. Una bona excusa per pujar a l’escenari amb el seu ARTrE, Art sorgit en temps de recuperació emocional. El dibuixant Pedro Strukelj va néixer una mica abans, però recorda l’estiu del 2015 com un renaixement. Una intervenció artística amb un bon ritme i molts colors per celebrar els 10 anys de vida.
L’Orquestra Comunitària de Sant Andreu també hi serà. Un espai obert, inclusiu i participatiu per a persones amb interès cap a la música, tant professionals, com amateurs, tan i fa si tens coneixements o no en tens cap. Es tracta d’un projecte musical i alhora comunitari, sense cap limitació d’edat, diversitat funcional, gènere o aptituds musicals.
* Entrada gratuïta
Un terreny de joc, de joc en estat pur… Com frena una cadira de rodes? Quan la meva iaia era petita, jo era gran? Pot una persona cega confondre el seu bastó amb un pal d’escombra? Prenent com a punt d’inspiració Les Olimpíades de les Opressions, activitat creada en el marc del FAACCC per un grapat d’entitats, proposem un matí on la mirada infantil ens ajudi una mica als adults a riure’ns de la nostra perspectiva absurda amb relació a les diversitats. És una cursa? És un avió? Noooo, és una invitació a fer la croqueta!
Entrada gratuita amb inscripció prèvia.
Viaje con nosotros. Una agència de viatges desastrosa ven fum i estafa la seva clientela. Viatges per a veure extraterrestres, creuers de luxe que no ho són tant… La masía de locura. Cada any un grup d’amics es troba a una masia per parlar, reflexionar i compartir sense prejudicis les seves anècdotes o perspectives sobre la vida. Lisístrata, una dona que desitja posar fi a la guerra entre Atenes i Esparta, cansada del conflicte que separa els homes de les seves famílies, convida a les dones d’Atenes i a les espartanes a una reunió.
És el temps una entitat mentidera? Per què és, a vegades, lleuger com una ploma i, d’altres, pesat com una pedra? Pensativos en Equilibrio, ben proveïts d’amor, humor i esperit curiós, s’embarca en la tasca d’explorar com aquestes preguntes travessen el nostre dia a dia. Tic-tac, tic-tac!
Us presentem una obra fresca i divertida, El cabaret de les hipocresies. A través de l’humor i la música, esperem fer arribar al públic les nostres reflexions sobre les petites i grans hipocresies de la societat en la que vivim i sobre els nostres desitjos com a motor de transformació. Connexions silenciades mostra personatges peculiars, propers físicament, però separats per pantalles brillants. Amb una dosi d’ironia i situacions còmiques exposa la complexitat absurda de la vida quotidiana sota la tirania tecnològica.
Des del sentit de l’humor i la profunditat creen escenes a Sarau Poètic a partir d’improvisacions amb música i text que es podran veure a diferents espais del recinte Fabra i Coats dins el marc de l’Altre Festival. Helpo vol dir ajuda en esperanto. És un enlloc eteri on viuen els i les integrants d’Estepa Teatre. Allà, dins la màcula, cadascun d’ells ha muntat una oficina de socors, un espai d’ajuda, un taller d’ànimes perdudes.
Obra de teatre fòrum (de l’oprimida), integrada per diverses escenes de la vida quotidiana d’una dona amb paràlisi lateral en què pateix discriminació per la seva diversitat funcional i la seva imatge externa.
Son un grup que versiona cançons de pop i rock, oferint un espectacle per cantar, ballar i alegrar la festa. Diuen que la música és un bon mitjà per enriquir la vida personal i els processos de recuperació davant de les dificultats.
* Entrada gratuïta
Un concert de Coro Arcadia emocionant, vibrant, interactiu què, mitjançant un recorregut musical entre cançons conegudes i menys, acompanya el públic en un viatge col·lectiu de descobriment interior, amb molta alegria i emocions compartides Roselles és un grup que s’ha format a partir d’una activitat del Club social de Sarrià Sant-Gervasi. El seu objectiu és passar una bona estona cantant i aprenent cançons per després poder mostrar tot allò que han après.
* Entrada gratuïta
Amb el Grup de Dansa Pere Quart Descobrim i caminem…descobrim l’aire, la llum, el paisatge. Seguim caminant… descobrim les mans, els braços, tot el cos. La vida empeny cap endavant com un riu imparable. Tu i jo, som una gota d’aigua. Jo i tu, amb la mateixa força del riu. Tu i jo, IMPARABLES del DSE (Dansant Sense Etiquetes). Ensayo sobre nadie de la companyia La Tulpa es pregunta si potser és més real el que pot veure, el que pot sentir o el que conté. Diguem que els cossos en escena responen a tall de poema o de reflexió en moviment. Llavors d’humanitat de D’Essencials neix d’una Conversa corporal, del sentiment intern, d’acceptar com cada moment és una mort i un naixement.
Amb el Grup de Dansa Pere Quart Descobrim i caminem…descobrim l’aire, la llum, el paisatge. Seguim caminant… descobrim les mans, els braços, tot el cos. Valigie de la Cia. Molidans transforma l’escenari en un paisatge d’emocions tangibles, on cada maleta es converteix en un record viu o en un somni per descobrir. Duelo de la companyia Anayet és una proposta de dansa i pole que narra el viatge de l’esperit humà a través dels cinc sentits del dol. Un pètal pot canviar el curs de la nostra història. Priscila Garrido crea per a Hanami Danza Les flors que no et vaig dir, una peça de dansa contemporània.
Aquesta performance intenta plasmar escènicament l’angoixa de l’existència d’un cos femení travessant per un procés migratori i com el mateix és medicalitzat i ultratjat per la ferocitat del sistema capitalista heteropatriarcal.
* Entrada gratuïta
Els Efectes Secundaris ja porten més de deu anys d’existència. El seu estil passa pel blues, el rock i el pop, i toquen temes propis, a més d’algunes versions de temes coneguts.
* Entrada gratuïta
Aquesta és una obra de teatre documental que neix per denunciar la violència psiquiàtrica, posant la mirada en una pràctica que continua sent habitual a les plantes de psiquiatria: lligar les persones al llit fent servir corretges.
A l’inici de cada relació tenim la sensació que hem trobat l’ànima bessona. Però què passa si la relació es converteix en un infern? Hi ha persones, persones malaltes, amb les quals no s’aconsegueix mai una relació sana, funcional i amorosa.
Després d’un atac de plàstics nuclears que prenen vida en un món on el plàstic es reprodueix sol, la raça humana queda eliminada excepte algunes persones. Algunes persones que es troben a una illa desconeguda i intenten subsistir tot mantenint una esperança de futur.
Un grup d’amics decideix muntar un gimnàs en règim de cooperativa. L’obra descriu les peripècies per planificar i posar en marxa el negoci. Ningú s’espera, però, un fet sorprenent que capgirarà el futur de l’establiment esportiu.
Amb el guió i la música original de l’actriu Claudia Simone, l’obra pretén provocar una reflexió estètica i alertar sobre els riscos que afronten les dones negres a la seva existència i com a subjectivitat concreta.
Viatge pel cervell és un recorregut inèdit per la fisiologia d’aquest. Una immersió en els elements que conformen el cervell per posar de manifest la complexitat de la fusió entre raó i emoció. ¡Esto es lo que ves! és Cabaretisme juganer, audiovisual i interactiu per a un públic subjecte a les necessitats de cupletistes i rufians. Et passejaràs galantment entre històries i melancolies que et portaran a assaborir la mel d’un bigoti dalinià, sentiràs Fred Astaire fent claqué entre bastidors i descobriràs que Les Menines no són més que un embolic de cables anant en metro.
No a l’estigma, si autoestima. No a l’estigma, si autoestima. Bé de sexe sota sostre. Canvi segur en dret. Això és Kaliprotesta. Tot és possible quan la catifa vermella s’estén i els estels del setè art il·luminen sobre ella. Uneix-te a formar part de la gala més important del cinema mundial, on es premiaran les millors bandes sonores de tots els temps a Oscar’s music.
El rap és un estil mètric però infinit, seguint el patró de la rima com rajoles grogues fins caure a la lloriguera. Lletres autoteràpia per viure amb flow. Concert performatiu i participatiu amb col·laboracions.
* Entrada gratuïta
Sents por pel futur? Què et semblaria descobrir les claus per a sortejar els malestars del món actual desgranant les causes subjacents del col·lapse eco social fins a desintegrar-les i surar en la pau i harmonia de l’estat de benestar modern?
* Entrada gratuïta
Compositora i cantant, Laia Leal ens fa viatjar a través de la música y la poesia amb el seu projecte més personal: Strangers. Un cant a la vida i a totes les seves contradiccions d’una jove artista que explora temes como l’empoderament i la salut mental. No esborraria cap part de mi és una manera d’enfrontar-nos al món descobrint les possibilitats que el procés creatiu col·lectiu ens aporta del Teatre del SÍ. Nou dones amb edats entre 55 i 85 anys protagonitzen una exploració poètica dels cossos, abordant la sensualitat, l´expressió emocional i la reflexió sobre les possibilitats i limitacions vinculades a l’edat, creant la companyia Porque Yo Lo Bailo.
A la deriva parteix d’entrevistes a persones i a familiars de persones que han viscut ingressos psiquiàtrics al llarg de les últimes dècades a diferents llocs del nostre territori. Els testimonis expliquen què ha comportat per a les seves vides aquesta experiència radical i les seves veus ofereixen una visió polièdrica de la vivència de l’ingrés.
L’acció transcorre al quarto dels jocs on sis adults juguen quan ja no els toca jugar. A través de fragments fulminants aquests personatges teixiran els fils d’allò que és individual, familiar i social d’una manera abrupta i lúdica, com si de cop s’obrís el llum i es tornés a apagar. Que juguin, que juguin és un muntatge seriós i inexplicable com la vida mateixa i com l’amor.
Aquesta instal·lació ens convida a reconèixer-nos en les altres persones. L’altre ens fa de mirall i de reflex, i és a través d’aquest mirall que ens hi podem reconèixer i acollir les nostres llums i les nostres ombres.
* Entrada gratuïta