BARCELONA

Premsa

9-11 DE JUNY
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2023/05/CARTELL-LALTRE-FESTIVAL-2023.jpg
Nota de

premsa

A vegades totes perdem el fil en la vida… A l’Altre Festival pots perdre el fil i gaudir de les arts escèniques i la salut mental.

Benvinguda a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. El primer festival de teatre, dansa, música, poesia i nous formats escènics amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense, i aquelles que reflexionen sobre la salut mental.

Perquè la salut mental és cosa de totes.

A les seves vuit edicions el festival ha visitat diferents llocs emblemàtics de Barcelona, Manresa i Rosario (Argentina), amb la participació de més de 20.000 espectadores, 1.500 artistes i 110 companyies. Alguns noms que han passat per l’Altre Festival son Joan Manuel Serrat, James Rhodes, Toni Mira, Marta Carrasco, Los Galindos, Stalker Teatro, Pallapupas, Accademia della Follia, Teatro do Mar, cabosanroque i Marc Lockyer ATC Company, entre d’altres.

En la seva novena edició el festival torna a obrir portes al recinte Fabra i Coats del 9 a l’11 de juny amb més de 30 espectacles per perdre el fil i retrobar-lo de nou.INAUGURACIÓ

9 DE JUNY

Teatro de Pacotilla, Fito Conesa, Col·lectiu Estampa, Cía. Silvia Batet, Pensativos en equilibrio, SomSonors (Laura Llaneli + Efectos Secundarios), és a dir, música, dansa, creació audiovisual, teatre musical, intel·ligència artificial… un tríptic escènic eclèctic que ens farà perdre el fil, trobar-lo, tornar-lo a perdre un altre cop i retrobar-lo, tot amb la intenció d’embolicar-nos a tal punt que no puguem marxar de la Fabra i Coats fins que no acabi la novena edició de l’Altre Festival.


YANA REUTOVA DANCE, CÍA. AMAIUR LULUAGA…

10 DE JUNY

El dissabte torna el Temps de dansa. Set companyies de dansa professionals i aficionades d’arreu del món, entre elles Yana Reutova Dance (Ucraïna), Sònia Gómez i Encarni Espallargas, Cía. Amaiur Luluaga, formaran part de la programació. Durant el matí enFILarem emocions amb famílies locals i refugiades, descobrint com la dansa, la música i les arts milloren la nostra salut mental col·lectiva, en col·laboració amb l’Associació Djerelo i el programa de Patis Oberts de l’Ajuntament de Barcelona.


DONES I SALUT MENTAL, BROTS…

11 DE JUNY

El diumenge dones de Brasil, França, Anglaterra, Ucraïna i grups locals, a través de la bellesa poètica, compartiran les seves vivències personals. Dones Diverses, Companyia del Teatre del SÍ, Teatro Estudio desde El Alma i Somsò Batucada serán les encarregades d’acomiadar aquesta edició 2023.PER QUÈ L’ALTRE FESTIVAL?

Un dels objectius principals de l’Altre Festival és fomentar l’accessibilitat i la diversitat en el món cultural i artístic, però no només al pati de butaques, sinó també en els rols de creadors escènics, intèrprets, gestores, tècniques i més. La cultura necessita nous interlocutors i ser més representativa de la societat en el seu conjunt. Per aconseguir-ho, necessita acostar-se a la ciutadania, explorar nous formats, obrir-se a noves perspectives, prendre riscos.

Perquè la cultura és de totes.Més

informació

Martina Cumova
669 91 02 18
[email protected]