BARCELONA

Premsa

10-12 DE JUNY
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2022/05/CARTELL_LALTRE_2022-scaled.jpg
Nota de

premsa

Deia algú que tot anirà bé però totes sabem que les coses no sempre van bé, de vegades van d’altres maneres, o van i ja està. Tot va… Això segur. I l’Altre Festival també!

Benvinguda a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. El primer festival d’arts escèniques i salut mental amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense, i aquelles que reflexionen sobre la salut mental.

Perquè la salut mental és cosa de totes.

A les seves set edicions, el festival ha visitat diferents llocs emblemàtics de Barcelona, Manresa i Rosario (Argentina), amb la participació de més de 18.000 espectadores, 1.500 artistes i 110 companyies de teatre, dansa, circ, música i altres formats escènics. Alguns noms que ja han passat per l’Altre Festival són Joan Manuel Serrat, James Rhodes, Toni Mira, Marta Carrasco, Los Galindos, Stalker Teatro, Pallapupas, Accademia della Follia, Teatro do Mar, cabosanroque i Marc Lockyer_ATC Company, entre d’altres.

En la seva vuitena edició el festival torna a obrir portes al recinte Fabra i Coats del 10 al 12 de juny amb més de 30 espectacles per fer-nos veure que tot anirà… com anirà…INAUGURACIÓ

10 DE JUNY

En una tranquil·la posta de sol en un lloc secret, avança una processó lenta acompanyada de sons misteriosos que surten d’un objecte misteriós. Aquest ritual secret és la gent de sosoveuveu adorant al seu Déu dels sons. Sosoveuveu és l’espectacle inaugural de la música i compositora japonesa Reiko Yamada i la companyia La Trifulga dels Fútils, una coproducció del Festival Mixtur i l’Altre Festival, en col·laboració amb el Taller de Músics.


KOLEKTIV NESLADIM, SALA LA PLANETA I BERTA GIRAUT

11 DE JUNY

El dissabte tornem als carrers amb la companyia txeca Kolektiv Nesladimamb una audio-caminada escoltant diferents testimonis relacionats amb la temàtica del suïcidi. Tornem a la sala amb el teatre verbatim en mans de la companyia de Girona Sala la Planeta. També veurem El club de res de res de la Berta Giraut i la cia Teatro de Pacotilla, un espectacle coproduït entre el festival Barcelona Poesia, l’Altre Festival, CCCB i la Fundació Els Tres Turons.


AMBAE COMPANY, LA LEJANA I PAULA NIEHOFF

12 DE JUNY

El Temps de dansa serà l’espectacle que tancarà la vuitena edició del festival. Set companyies de dansa professionals i aficionades d’arreu del món, entre elles Paula Niehoff, Ambae Company i La Lejana, seran les encarregades d’acomiadar aquesta edició 2022.PER QUÈ L’ALTRE FESTIVAL?

Un dels objectius principals de l’Altre Festival és fomentar l’accessibilitat i la diversitat en el món cultural i artístic, però no només al pati de butaques, sinó també en els rols de creadors escènics, intèrprets, gestores, tècniques i més. La cultura necessita nous interlocutors i ser més representativa de la societat en el seu conjunt. Per aconseguir-ho, necessita acostar-se a la ciutadania, explorar nous formats, obrir-se a noves perspectives, prendre riscos.

Perquè la cultura és de totes.
https://laltrefestival.cat/wp-content/uploads/2022/06/Captura-de-pantalla-2022-06-21-a-las-11.16.22.jpg

Gràcies per donar-nos suport i cobertura, TV3, Betevé, RTVE, Catalunya Ràdio, Última Hora, El Público, En Escena, Diari de DisCapacitat, La Independent, Time Out, l’Exprés de Sant Andreu, Social.cat, Zona Negativa, l’Ateneu Sant Cugat del Vallés, Parc Sanitari Sant Joan de Deu, Fundació Els Tres Turons, Xarxanet, CPB, Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats Fàbrica de Creació.

Més

informació

Martina Cumova
669 91 02 18
[email protected]