El matí infantil d’Arts Escèniques i Salut Mental, dinamitzat per l’Ernest Coma, inclou l’espectacle “TEMPS ERA TEMPS” i una activitat prèvia que reflexiona sobre el temps, la música i les emocions.
P9 podria ser el Planeta nou. Un nou planeta de contrastos, de diferència i de diàleg. Un planeta on els seus habitants es comuniquen a través de la dansa.
En una tranquil·la posta de sol en un lloc secret, avança una processó lenta acompanyada de sons misteriosos que surten d’un objecte misteriós. Aquest ritual secret és la gent de sosoveuveu adorant al seu Déu dels sons. Una coproducció del Festival Mixtur i l’Altre Festival.
Espectacle itinerant:
Entrada gratuïta
Un programa de ràdio en viu i en directe, on s’entrellacen reportatges, històries i vivències, entrevistes, preguntes i respostes, riures i sintonies. Un espai de reflexió i música on la ràdio serà la protagonista. Rosario i Barcelona tornen a unir forces per fer sonar les ciutats.
Entrada gratuïta.
Leave no one behind…the scene és un vídeo documental. Na Ermonela Jaho canta amb les joves artistes amb discapacitat: una cantant de setze anys amb síndrome de Down, un jove músic amb autisme, estudiant a la Universitat de les Arts a Tirana, un músic en una cadira de rodes i una soprano cega.
¿A quién le asusta un micro? vol donar veu a aquelles persones que habitualment no tenen l’oportunitat d’escoltar-se amplificats, per fer circular els pensaments amb sons vocals que connecten amb l’espectador o hi desconnecten.
Laboratorio Sonoro és un espai de creació de música i lírica amb científics sonors que cerquen la veritat dels seus cors a través de la composició de cançons. Presenta un repertori de música original creat en els tallers Los Caracoles a Comer, en al·lusió al seu pròxim single que és una oda a la pluja i a la nova vida que neix.
Entrada gratuita.
La vida és un cabaret, un carnestoltes, una tómbola, un tango, un circ, una melodia, un embolic, una palmera, una figa palera, una revista. La vida és llum i color, ombra aquí i ombra allà, dol i lluentons, una cançó d’amor i una balada trista de trompeta, un McMenú i un menú degustació, una eternitat i un sospir, males decisions i minuts de glòria. Solamente una ves és tot això, més humor, música, lletres, somriures… i llàgrimes. És l’espectacle amb el qual Alucinar-T vol donar-li Gràcies, amb majúscula, a la vida. Perquè tota la vida és somni i nosaltres, pur teatre.
En moviment és una apologia a la inclusió. Utilitzen el metro com a metàfora de la vida, i el cos i les cadires com a mitjà d’expressió. L’Hotel Petúnia no passa pels seus millors moments i el seu tancament és imminent… I finalment Toco el balón y lo toco con amor ens dona l’oportunitat de treballar la creativitat i la feina en equip fent música amb pilotes de bàsquet.
Galea de Pellos, fragment d’un naufragi poètic és un híbrid directe/vídeo de l’espectacle Galea de Pellos, creat i estrenat l’any 2021 per cabosanroque, Jordi Aspa, David Climent, Sònia Gómez i l’Associació Matissos.
* No requereix entrada / acció performativa en finalitzar l’espectacle
Còmic en Viu teatralitza escenes de diversos còmics que són referents per al grup d’adolescents que pujarà dalt de l’escenari. Al mateix temps, aquesta obra vol fer valdre els anhels, els somnis i les il·lusions de totes les persones joves, com a motor de força per al canvi i per a la desestigmatització de la salut mental, trencant tabús i posant el focus en les capacitats i no en les limitacions.
Els Efectes Secundaris ja tenen més de vuit anys d’existència. El seu estil passa pel blues, el rock i el pop, toquen temes propis i també algunes versions de cançons conegudes. Han fet concerts en diferents llocs de Barcelona. En aquesta edició de l’Altre, presentaran el seu nou disc Stigma i altres temes compostos recentment.
Entrada gratuita.
El club de res de res és el club per excel·lència: no hi venim a fer alguna cosa definida. Una coproducció del CCCB, Fundación Els Tres Turons, Festival Barcelona Poesia i l’Altre Festival.
La nit m’amagarà / No m’oblideu mai és l’inici d’una col.laboració internacional entre dues companyies que han tractat la temàtica del suïcidi. En aquesta primera trobada, s’exhibirà una part dels espectacles que han inspirat el projecte i es convidarà al públic a fer-ne una reflexió conjunta, amb l’acompanyament de l’associació APSAS (Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent). La txeca Kolektiv Nesladim ens porta la seva proposta escènica en format d’àudio-caminada per diferents espais públics, i la catalana Sala La Planeta ens ofereix un fragment del seu espectacle de teatre Verbatim.
* Cal portar auriculars propis. Aquest espectacle implica el desplaçament entre la plaça d’Orfila i el recinte Fabra i Coats.
“My name is mandla. It means power. I gave it to myself.” mandla rae
L’escriptora i intèrpret mandla rae té una memòria selectiva i està lluitant per reconstruir una vida oblidada del procés de la supervivència. A través de l’exploració dels records fragmentats d’asil i migració de la mandla. As british as watermelon fa preguntes sobre la pertinença, el trauma i el perdó.
Entrada gratuïta.
Flamingo Galaxy va veure la llum, encara que de nit. Era la nit de Cap d’Any del canvi de segle, en un concert clandestí després de les campanades. Un esdeveniment tel·lúric que els va convertir ipso facto en el grup de referència per a la psiquiatria moderna. Des de llavors no han deixat d’estar actius en cos i ànima, desplegant el seu variat i ballable arsenal de hits de rock, pop, disco i tropicalisme, amb un caràcter alegre i una desimboltura que poden ser confosos amb la barruda més rampant. Amb ells a l’escenari, segur que tot anirà bé. Bé, tot, tot, potser no…
Entrada gratuïta.
La Carla és una dona jove com tantes de nosaltres. En un moment donat, tot es confon, la imatge es distorsiona, el soroll augmenta i la vida trontolla. Comença un nou camí per a ella, ple de dubtes i llocs desconeguts. Dins d’aquesta nebulosa, es creuarà amb la Maria, una altra dona jove, plena d’il·lusió per fer de la medicina el seu estil de vida. Dues vides, dos camins que es creuen per confluir en un únic crit.
Na Magdalena Valdivieso es troba tombada en una llitera de quiròfan, a punt de ser operada d’hemorroides. La sort ja ha estat tirada! Sí, Doctor!
El Tiempo. A partir d’aquesta paraula, les persones que formen part del grup de teatre del club social Pi i Molist van crear una peça que tracta les diferents visions que existeixen sobre aquest concepte.
Com la nit i el dia és una performance on, a través del joc teatral, el públic i les intèrprets s’endinsen en una connexió d’esdeveniments que desemboquen en un aprenentatge sobre les diferències i la diversitat. El procés de preparació i de coneixença de les companyies permet l’espectador formar part de les mirades, les inseguretats, els desitjos o els missatges que apareixen en l’espai escènic.
Comèdia ambientada en un poble de l’Oest. Un western amb els seus personatges típics i la història d’un gall que farà canviar el destí de tots els habitants
Akesta companyia prepara una experiència sensorial en què els espectadors seran rebuts com a viatgers, en un espai imaginari habitat pels actors i les actrius. Luis Azcona presenta l’espectacle de música basat en Blacksnowfalls (2014), una obra escrita pel compositor polonès Wojtek Blecharz. La Clínica Sant Carles del Parc Sanitari Sant Joan de Deu exposen dues obres digitals que recullen part del procés i els testimonis en primera persona del taller d’art a la Unitat de Sant Carles 2/3. La llum que emana dels rostres de les persones de la Residència Albatros i la Fundació Esmen i la mirada de la Kati Riquelme dialoguen amb un univers ple de subtileses, complexitats i harmonies que redimensionen la naturalesa humana.
Una funció combinada que programa dues companyies, ENZO EGUZKILORE de Badalona, amb la seva proposta EL CAMINO DE ENZO EGUZKILORE i, ESTEPA TEATRE de Manacor, amb l’espectacle Tenim un do.
Normal vol imaginar un món on la normalitat no és mesura pels interessos o per les pors. Un món on tothom es pugui expressar segons la seva necessitat, segons el seu desig.
Allò que anem oblidant i deixant pel camí, així com els esforços que arribem a fer per encaixar i ser acceptats en aquesta societat. Aquesta obra planteja la necessitat de desaprendre per a tornar a aprendre.
Temps de dansa 1 presenta diferents peces de dansa a càrrec de companyies aficionades i professionals. Dansa contemporània, urbana, inclusiva. Cossos, so, moviment i expressió són alguns dels ingredients d’una tarda on ens trobarem per gaudir de propostes inspiradores. Un diàleg sense paraules entre artistes i públic.
Companyies: Ambae Company, AMAD-ARAPDIS, Paula Niehoff i detectivDanza.
Temps de dansa 2 presenta diferents peces de dansa a càrrec de companyies professionals i aficionades. Dansa contemporània, urbana, inclusiva. Cossos, so, moviment i expressió són alguns dels ingredients d’una tarda on ens trobarem per gaudir de propostes inspiradores. Un diàleg sense paraules entre artistes i públic.
Companyies: Ambae Company, Psiconautes, La Lejana i DSE (Dansant Sense Etiquetes).