BARCELONA

L’Altre Festival 2025

Del 30 de maig a l’1 de juny de 2025
Convocatòria

2025


Benvingudes a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental a Barcelona del 30 de maig fins a l’1 de juny de 2025.

BASES

L’Altra

Convocatòria


En aquests moments la convocatòria està tancada i s’obrirà del 9 de desembre de 2024 al 26 de gener de 2025 en tres modalitats: companyies aficionades, no-binàries i professionals.

Com funciona la

convocatòria


01. Calendari

La convocatòria romandrà oberta fins al 26 de gener de 2025.


02. Presentació de propostes

Tant les companyies aficionades, no-binàries, com les professionals, han d’omplir la respectiva fitxa d’inscripció publicada en aquest web, segon la modalitat a la que es vulguin presentar, durant el temps que la convocatòria romangui oberta.


03. Resolució

La comunicació dels espectacles seleccionats es donarà a conèixer a finals del mes de febrer de 2025.


L’Altre

FAQ

Aquí et deixem les respostes a les preguntes més freqüents.

  • A qui va dirigida l’Altra convocatòria?
  • Em puc presentar a les tres modalitats?
  • Quan està oberta la convocatòria?
  • Com puc presentar la meva proposta?
A qui va dirigida l’Altra convocatòria?

L’Altra convocatòria per a companyies aficionades va dirigida a programar espectacles de teatre, dansa, poesia escènica, circ o qualsevol altra disciplina escènica, pensats, creats, interpretats o produïts per persones amb problemes de salut mental i sense, o companyes vinculades al món de la salut mental.

La convocatòria per a companyies professionals va dirigida a escollir espectacles de teatre, dansa, poesia escènica, cabaret, circ, performance o qualsevol altra disciplina escènica, que tingui la Salut Mental com a temàtica principal.

La convocatòria no-binària va dirigida a escollir projectes de creació escènica comunitària, espectacles de teatre, dansa, poesia, cabaret, circ, performance o qualsevol altra disciplina escènica, pensats, creats, interpretats o produïts per persones amb problemes de salut mental o companyies o grups vinculats a la salut mental, en col·laboració amb artistes professionals.
Em puc presentar a les tres modalitats?

Sí. La presentació d’una proposta no és excloent de ser presentada, al mateix temps, a la convocatòria de companyies aficionades, professionals i no-binàries, sota el criteri de les companyies.

Quan està oberta la convocatòria?
La convocatòria de l’Altre Festival està oberta habitualment durant el mes de desembre i gener. La comunicació de les companyies seleccionades es publica en el mes de febrer.
Com puc presentar la meva proposta?

Per optar a participar a l’Altre Festival, cal omplir la fitxa d’inscripció publicada durant les dates de la convocatòria.

En cas de les companyies professionals cal emplenar la fitxa d’inscripció i adjuntar un màxim de tres documents amb informació sobre l’espectacle (sinopsi, currículum de la companyia, fitxa tècnica, fitxa artística, imatges, etc.) És obligatori facilitar un enllaç per a visionar l’espectacle sencer en línia.

En cas de les companyies aficionades cal emplenar la fitxa d’inscripció. En cas de les companyies no-binàries cal emplenar la fitxa d’inscripció i enviar un enllaç per a visionar el vídeo de presentació del projecte amb la durada màxima de 3 minuts.
  • Formo part d’una companyia aficionada, que hauria de tenir present durant la inscripció?
  • Formo part d’una companyia professional, que cal tenir en compte per presentar la meva proposta?
  • Formo part d’un projecte no-binari, que cal tenir en compte per presentar la meva proposta?
Formo part d’una companyia aficionada, que hauria de tenir present durant la inscripció?

La durada màxima dels espectacles, en cas de companyies aficionades i no-binàries, és de màxim 1 hora. Cal adequar les característiques tècniques de la seu de l’Altre Festival. No hi ha cap altra restricció quant a nombre d’intèrprets, idioma, gènere dramàtic o altres aspectes.

Formo part d’una companyia professional, que cal tenir en compte per presentar la meva proposta?

L’Altre Festival no posa cap restricció a les característiques dels espectacles (durada, gènere dramàtic, idioma, etc.) excepte que s’adeqüin a les característiques tècniques de la seu del festival.

Formo part d’un projecte no-binari, que cal tenir en compte per presentar la meva proposta?

La durada de l’espectacle haurà de ser de màxim 1 hora i s’haurà d’adequar a les característiques tècniques de la seu de l’ALTRE FESTIVAL. No hi haurà cap altra restricció pel que fa nombre d’intèrprets, idioma, gènere dramàtic o altres aspectes no mencionats en aquestes bases. Per optar a aquesta modalitat, cal adjuntar un vídeo de tres minuts màxim amb la informació mencionada a les bases.